Van Marwijk en Van der Vaart spraken over wisselbeleid Oranje

Rafael van der Vaart en Bert van Marwijk hebben de ruzie over het wisselbeleid van de bondscoach bijgelegd. De international, die een succesvolle start beleefd bij Tottenham Hotspur op het middenveld, had maandag een gesprek met Bert van Marwijk over de vele keren dat Van der Vaart wordt gewisseld in Oranje.

Na de laatste interland tegen Finland uitte de oud-speler van Real Madrid zijn verontwaardiging over de 31ste keer dat hij werd gewisseld in interlandcarrière. "Ik was aan het schelden, maar niet speciaal op de bondscoach. Die standaard wissels, ik word er niet vrolijk van, ze zijn irritant. Ik weet niet eens meer wanneer ik negentig minuten heb gespeeld", zei de middenvelder destijds.

Na het verhelderende gesprek is de kou uit de lucht. "Ik ben blij dat we het er nog eens over hebben gehad", aldus Van der Vaart in het Algemeen Dagblad. "Het was een goed gesprek en alles is uit de wereld." Vrijdag speelt Oranje het EK-kwalificatieduel tegen Moldavië. Dinsdag volgt de wedstrijd tegen Zweden.