[EL] Uitslag FC Utrecht - Liverpool

Vanavond mocht FC Utrecht het tijdens het tweede groepsduel in de Europa League opnemen tegen het Engelse Liverpool. De ploeg van trainer Ton du Chatinier speelde een ijzersterke pot, maar wist niet de volle buit te pakken tegen het zwakspelende Liverpool; 0-0.

Al vanaf het beginsignaal had FC Utrecht het niet moeilijk tegen Liverpool. De ploeg zocht veelvuldig de aanval en leek zelfs op voorsprong te komen. Een doelpunt van Wuytens werd echter onterecht afgekeurd door de Portugese scheidsrechter. Mulenga zou zijn opponent geduwd hebben. Utrecht bleef echter sterk spel spelen en liet Liverpool niet in hun spel komen. Zo kopte Cornelisse net naast het doel en stuitte Mertens na een mooie actie op keeper Reina.

Na rust probeerde Liverpool iets meer de aanval te zoeken en de Engelse ploeg werd een paar keer gevaarlijk via Fernando Torres. Het vizier van de Spaanse spits stond echter niet op scherp en daarmee kwam Utrecht goed weg. Ook de thuisploeg kreeg kansen. Zo schoot Silberbauer maar net naast de kruising en schoof Mulenga de bal maar net langs het doel van Reina. Na het eindsignaal vierde Utrecht de puntendeling als een overwinning, maar net als in de wedstrijd tegen Napoli, had er meer ingezeten voor de ploeg.

FC Utrecht

0 - 0

Liverpool

 
 Gele kaart: , Lucas, Meireles, Kelly, (Liverpool)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 24.000
Arbiter: Gomes (Por)
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Nesu
Duplan (Maguire/70)
Silberbauer
Lensky (Nijholt/83)
Mertens
Mulenga
v.Wolfswinkel
  Reina
Johnson
Carragher
Skrtel
Kelly
Kuijt
Lucas
Meireles
C.Poulsen
J.Cole (Rodríguez/81)
Torres