Chime brengt ruim een ton op voor goede doelen

De verkoop van het puzzelspel Chime op de Xbox 360 heeft meer dan honderdduizend euro opgeleverd. Het geld wordt gedoneerd aan diverse liefdadigheidsinstellingen. OneBigGame steunt de instellingen Save The Children en de Starlight Children's Foundation.

Diverse muzikanten en gamestudio's stellen hun werk zonder winstoogmerk beschikbaar om OneBigGame te helpen zoveel mogelijk geld in te zamelen. "Het is geweldig om te zien dat we zoveel goodwill uit deze industrie weten te halen", zegt Rick van Beem, pr-manager bij uitgever OneBigGame, tegen Novum Nieuws. Gamestudio Zoë Mode en artiesten als Moby en Jonathan Coulton werkten mee aan de game voor de Xbox 360.

Chime is door Zoë Mode begin deze week ook uitgebracht voor de pc. Ook voor deze versie heeft de gamestudio besloten geld te doneren aan OneBigGame. "Het was totaal onverwacht. De jongens van Zoë Mode schenken vijf procent van de inkomsten van Chime aan ons goede doel", vertelde van Beem.

Chime is tegen betaling te downloaden op de Xbox 360. Voor de pc is het spel te koop via het Steam-gameplatform en kost het 3,99 euro.

Submitter:  Bron: Novum