Dieptepunt kijkcijfers De Leeuw

De kijkcijfers van de MaDiWoDoVrijdagshow van Paul de Leeuw zijn naar een nieuw dieptepunt gezakt. Vrijdagavond keken er nog maar 328.000 mensen naar de late night-show die afgelopen maandag in première ging. Dit blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Sinds de start heeft de show van de humoristische VARA-presentator ruim de helft van zijn kijkers verloren. Naar de eerste aflevering van de MaDiWoDoVrijdagshow keken ruim 700.000 mensen. De Leeuw zei vooraf met zijn nieuwe programma 500.000 kijkers te willen trekken, om na een paar maanden uit te groeien tot een miljoen per avond.

Holland's Got Talent van RTL 4 wist vrijdag echter wel prima te scoren met 1,9 miljoen kijkers. Naar de EK-kwalificatiewedstrijd San Marino - Nederland op SBS 6 keken 1,6 miljoen mensen.

De voorlopig laatste uitzending van EO-talkshow Knevel & Van den Brink trok vrijdagavond 990.000 kijkers. Vanaf maandag nemen Jeroen Pauw en Paul Witteman met hun gelijknamige praatprogramma Pauw & Witteman het stokje weer over van hun EO-collega's Andries Knevel en Tijs van den Brink.

Update 17:17 - 'Show erg zwaar'
De Leeuw heeft laten weten enigszins te lijden onder zijn nieuwe dagelijkse show: "Ik vind het zo zwaar elke dag. Wat ik ook zwaar vind, is dat je elke dag benieuwd bent hoeveel mensen er naar kijken. Dat je elke morgen dan toch de tocht van de trap naar beneden maakt om op de computer te kijken. Daar moet ik wel van af zien te komen."

Anderzijds vindt de best betaalde tv-maker van de publieke omroep de matige kijkcijfers niet veel uitmaken: "Ik geloof niet dat de kijkcijfers belangrijk zijn op dit moment. Ik ben niet chagerijnig. Helemaal niet. Het is niet heel erg, omdat je net begint. Daarbij maak je een programma op een zender waar dat hoge kijkcijfer minder toe doet, dan op het vlaggenschip Nederland 1. Maar het gaat er in de eerste weken om of je het leuk vindt om te doen en of de mensen het wel over het programma hebben."

De Leeuw heeft sowieso goede hoop voor de toekomst: "Dat had je ook met De Wereld Draait Door. Je begint lager en het wordt steeds populairder."


Kijkcijfers nieuwe show Paul de Leeuw gehalveerd sinds première