Rutten wil opnieuw met Afellay rond de tafel

PSV-trainer Fred Rutten is zeer gelukkig gestemd over het aanblijven van Ola Toivonen en Ibrahim Afellay. Beide spelers stonden in de belangstelling. Maar met het sluiten van de transfermarkt is een vertrek uitgesloten.

"Een aantal weken voor het sluiten van de transferperiode gaan er verschillende gedachten door je heen", blikt Rutten terug tegenover PSV TV. "Het was een vreemde markt en je hoopt dat je geen mensen kwijtraakt. Ik had dinsdag al het gevoel dat er niets meer ging gebeuren. Eind goed al goed", vervolgt de trainer van de Eindhovenaren.

Toivonen werd gelinkt aan onder meer Liverpool. Terwijl Afellay werd gevolgd vanuit Duitsland, Italië en Engeland. "Toivonen was al snel duidelijk. Gelukkig kunnen we ons nu concentreren op de wedstrijden. Ongetwijfeld krijgen we in de winter weer hetzelfde liedje maar dat is inherent aan een topclub", vervolgt Rutten.

De oefenmeester zag Afellay niet vertrekken. Maar de middenvelder kan daardoor mogelijk aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken. "De intentie is om met beide partijen om de tafel te gaan zitten om te kijken of het contract verlengd kan worden. Ik denk niet dat dit het voetballende gedeelte verstoord, Ibrahim kan zich weer concentreren op het voetballen."