Verbeek koopt niets voor complimenten

Gertjan Verbeek wacht nog steeds op de smaak van een overwinning met AZ. Zijn ploeg ging vandaag met 3-1 ten onder bij PSV.

Het begint een zeer vervelend begin van de Eredivisie te worden voor AZ. De ploeg staat na drie wedstrijden op twee punten en bivakkeert daardoor in de onderste regionen van de stand. Dit ondanks goed voetbal. Ook in Eindhoven liet AZ zien dat het genoeg potentieel heeft.

"Ik ben niet tevreden over de uitslag, dat lijkt me duidelijk", zei Verbeek na afloop in de mixed zone. "Topsport is winnen en dat hebben we niet gedaan. Of het door de onervarenheid komt? Dat kun je niet zeggen. Achterin staan een paar jongens die toch het een en ander hebben meegemaakt."

"De eerste goal van PSV ontstaat door dom balverlies en de tweede goal is slecht verdedigd. Het was vandaag net niet genoeg om PSV te breken." En dus hoorde Verbeek na afloop dat zijn ploeg meer verdiend had. "Maar daar koop je niets voor."

Langs de lijn wond de trainer zich behoorlijk op. "Ik had last van de vierde official, meer dan de scheidsrechter. Hij moet mij gewoon m'n werk laten doen."