Kalezic: "Het begint langzamerhand belachelijk te worden"

De Graafschap voelt zich wederom niet juist behandeld in de Eredivisie. Zaterdag schoten de beslissingen van scheidsrechter Richard Liesveld bij de Superboeren in de het verkeerde keelgat.

De ploeg uit Doetinchem verloor met 2-1 van FC Groningen. De Graafschap is van mening dat een onterechte strafschop werd toegewezen en dat Jan-Paul Saeijs onterecht met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Vorige week werd Purrel Fränkel ook al van het veld gestuurd, ook deze keer was de rode kaart zeer twijfelachtig.

"Het begint langzamerhand belachelijk te worden. Die speler van FC Groningen raakte gewoon de bal kwijt en viel daarna zelf op de grond. We mogen dan De Graafschap heten en uit de Jupiler League komen, maar dat mag geen invloed hebben op de arbitrage", aldus een verontwaardigde Darije Kalezic, de coach van de Superboeren, tegenover de pers.

Ook Saeijs was het niet eens met de arbitrale beslissing. "Als er sprake was van een overtreding dan was die buiten het strafschopgebied. Maar ik raakte Matavz niet. Hij viel, omdat hij zelf over de bal maaide. Heel zuur dat wij nu weer met tien man tegen achterstand moesten opboksen. Maar met een beetje geluk hadden we nog de verdiende 2-2 gemaakt ook."