WK-bid Rusland maakt indruk bij inspecteurs

De inspecteurs van wereldvoetbalbond FIFA hebben donderdag hun bezoek aan Rusland afgerond. Het team, dat onder leiding staat van de Chileen Harold Mayne-Nicholls, reisde vier dagen het land rond om te bekijken of het voldoet aan de eisen voor de organisatie van het wereldkampioenschap.

Rusland wil het WK in 2018 of 2022 organiseren, net als Nederland en België. De FIFA was vorige week in die twee landen voor een bezoek.

De inspectiecommissie bedankte donderdag in de slottoespraak de Russische initiatiefnemers. "In alle steden zijn we vriendelijk ontvangen en kregen veel informatie", aldus Mayne-Nicholls, die premier Vladimir Poetin speciaal even noemde. "Hij heeft ons duidelijke overheidsgaranties gegeven ter ondersteuning van het bod op het WK. We waren allemaal onder de indruk van de toezegging van de premier."

De FIFA bezocht eerder kandidaatorganisatoren Japan, Zuid-Korea, Australië en Nederland/België. De komende periode zijn Engeland, Spanje/Portugal, Verenigde Staten en Qatar aan de beurt. De FIFA wijst de organisatie van het WK in 2018 en 2022 in december toe.