Barendrecht haalt speler uit Spanje

Topklasser Barendrecht heeft een nieuwe aanwinst gehaald uit de Spaanse competitie. Mark van den Boogaart, recent actief voor Real Murcia, gaat voor de zaterdagtopklasser spelen. Zijn aflopende contract werd niet verlengd door Murcia.

De 24-jarige Rotterdammer werd opgeleid bij Feyenoord. In 2005 haalde Sevilla hem verrassend weg uit de Kuip. De speler, die zowel achterin als op het middenveld kan spelen, speelde bij Sevilla in het B-team. Zijn debuut in het Nederlands betaald voetbal maakte hij in het seizoen 2006/07, toen hij korte tijd op huurbasis speelde bij FC Dordrecht. Hij speelde er drie duels en keerde in de winterstop terug naar Sevilla.

In de zomer van 2007 kwam Van den Boogaart definitief terug naar Nederland. Hij speelde twee seizoenen bij NEC, maar kwam mede door blessureleed slechts in twee wedstrijden in de Eredivisie in actie. In augustus 2009 dwong hij na een stage een contract af bij Real Murcia. Nu is hij dus terug in Nederland en gaat het proberen in de Topklasse. Barendrecht hoopt overigens op korte termijn nog een speler uit het betaald voetbal vast te leggen.