Santos-voorzitter woedend op Chelsea

De gemoederen in de transferperikelen rondom Santos-talent Neymar lopen hoog op. Santos-president Luiz Alvaro Ribeiro heeft tegenover Arena Sportv boos gereageerd op de handelswijze van Chelsea. De Engelse topploeg zou de belangenbehartigers van Neymar hebben benaderd.

"Santos heeft een bod van Chelsea ontvangen. Dat hebben we geweigerd en we wilden niets van een aanbieding van een bepaald bedrag weten en hierover onderhandelen. We hoopten dat hiermee alles was vastgesteld", aldus de preses tegenover Arena Sportv.

"Tot mijn verbazing is Chelsea de belangenbehartigers van de speler blijven benaderen en zijn ze met grote bedragen gekomen. Bedragen die zo'n speler serieus van slag kan brengen, zijn leven moeilijker maakt en dat van de club ook. Dit soort onethisch gedrag kunnen we niet accepteren, dit druist in tegen de regelgeving van de FIFA", zo vervolgde de verbolgen voorzitter.

"We zijn bezig met een officieel geschrift om Chelsea te verzoeken te stoppen met dit onethisch gedrag. We willen Neymar of Ganso voor geen enkel bedrag verkopen. Ik denk dat veel mensen om Neymar niet begrijpen dat het Engelse voetbal niet goed voor hem is. Dat is niet goed voor zijn speelstijl. Als hij bij Santos blijft denk ik dat hij met het volgende WK mee kan met de nationale ploeg van Brazilië en dan kan hij ook zijn waarde vergroten. Hij vertrekt alleen als hij contractbreuk pleegt en in dat geval moet de clausule die in zijn contract staat worden betaald", zo concludeert Ribeiro.