'Benfica-spits te duur voor Feyenoord'

Feyenoord is in de zoektocht naar een nieuwe centrumspits uitgekomen bij Ariza Makukula. De Rotterdammers hebben bij Benfica geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de lange aanvaller. Feyenoord wil Makukula volgens het Algemeen Dagblad voor een seizoen huren.

Afgelopen seizoen speelde Makukula in Turkije bij Kayserispor. In Turkije bewees hij over veel capaciteiten te beschikken, getuige zijn 21 doelpunten in 29 competitiewedstrijden. In de winterstop oefende Feyenoord tegen Kayserispor en Makukula, maar destijds maakte hij geen beste indruk op Mario Been. Makukula (29) versleet in zijn loopbaan al de nodige clubs.

Hij begon bij Vitoria Guimaraes, vervolgens Salamanca, Leganés, Nantes, Real Valladolid, Marítimo, Gimnastic de Tarragona, Sevilla en Bolton Wanderers. Technisch directeur Leo Beenhakker kwam Makukula op het spoor tijdens een onderhoud met Rui Costa, die bij Benfica evenals Beenhakker bij Feyenoord technisch directeur is.

Bij Feyenoord moet de viervoudig Portugees international het spitsenprobleem oplossen dat is ontstaan door de blessuregevoelige Jon Dahl Tomasson en Sekou Cissé, die al maanden met een niet herstelde teenblessure rondloopt en voorlopig rust krijgt. Naast Feyenoord aast ook Olympiakos op Makukula.

Update 15.55 uur

RTV Rijnmond meldt dat Makukula te duur is voor Feyenoord. De spits kan bij Olympiakos een hoger salaris krijgen dan Feyenoord kan bieden.