Stewart: "Bij vertrek Dembélé nieuwe aanvaller"

Technisch directeur Earnest Stewart van AZ Alkmaar heeft op de clubsite antwoord gegeven op enkele prangende vragen van de supporters. De supporters van AZ vrezen voor een tekort aan aanvallers als na het vertrek van Jeremain Lens (naar PSV) en het vertrek van Mounir El Hamdaoui (naar Ajax) Moussa Dembélé ook vertrekt.

Stewart reageerde op deze zorgen van de achterban. "Zonder op namen in te gaan is het inderdaad zo dat als Dembélé ook vertrekt, we een nieuwe voorhoedespeler willen contracteren." De kans is groot dat AZ een talent aan zal trekken en geen geroutineerde kracht, die relatief meer geld kost. "Die speler komt dan uit het netwerk van onze scouts die zich de afgelopen jaren vaak genoeg hebben bewezen. Als het niet binnen onze maatstaven past, dan kan het niet."

"Op het moment dat Moussa vertrekt is de kans dus groot dat er iemand anders komt. Dat geldt ook als Graziano Pellè bij ons blijft. Die mogelijke transfer past dan wel in de AZ-filosofie. We willen jonge spelers verder brengen in hun carrière om ze daarna weer te kunnen verkopen."