Schaars: "Het was wel weer even wennen"

Stijn Schaars keerde vandaag terug op het trainingsveld van AZ. De international kreeg langer vrij van de club nadat hij met het Nederlands elftal de finale van het WK haalde.

Terwijl alle andere internationals van AZ al waren teruggekeerd, was Schaars de laatste. "Het was wel weer even wennen. Ik heb 2,5 week niets gedaan in de zin dat ik mijn rust heb gepakt. Maar ik voel me goed, heb weer zin in een seizoen voetbal", zei Schaars bij zijn terugkeer tegenover RTV Noord-Holland.

Trainer Gertjan Verbeek zal de komende week nog niet over zijn aanvoerder kunnen beschikken. Aanstaande donderdag speelt AZ in de derde voorronde van de Europa League de return tegen IFK Göteborg. Die wedstrijd zal hij aan zich voorbij moeten laten gaan. De eerste competitiewedstrijd tegen NAC in Breda zal hij waarschijnlijk ook nog van de tribune bekijken.

Maar de kans is ook aanwezig dat Schaars zijn laatste wedstrijd voor AZ heeft gespeeld. "Ik heb persoonlijke ambitie, dat heb ik aangegeven. Mocht er een mooie club komen dan gaan de club en ik daar natuurlijk over praten. Dan is het duidelijk dat er een mogelijkheid is dat ik vertrek. Zo niet dan speel ik gewoon bij AZ."