'Jol mag niet weg van Ajax'

Martin Jol had graag naar Fulham willen vertrekken, maar het is Ajax dat de oefenmeester niet laat gaan, zo meldt de BBC. Fulham-directeur Alistair Mackintosh is in Nederland om er voor te zorgen dat de Scheveninger alsnog de opvolger zal worden van de naar Liverpool vertrokken Roy Hodgson.

Vanochtend liet Jol in de Telegraaf optekenen bij Ajax te blijven. "Zij hadden interesse, maar in principe blijf ik bij Ajax," zei hij vandaag. De oefenmeester wilde vertrekken uit de hoofdstad omdat hij door de grote verliezen geen ruimte voor investeringen kreeg en spelers als Marko Pantelic en Dennis Rommedahl zag vertrekken.

Gisteravond zouden financieel directeur Jeroen Slop en algemeen directeur Rik van den Boog toegezegd hebben dat er toch ruimte is voor investeringen. Zo zou er bij een verkoop van Gregory van der Wiel, Maarten Stekelenburg en Luis Suárez een directe vervanger gehaald kunnen worden. Ook zou er nu ruimte zijn om twee goedkope of transfervrije aanvallers aan te trekken. Alleen de Raad van Commissarissen van Ajax kan nog dwarsliggen hierin.