Doelpuntloos gelijkspel doet Been niet veel

Feyenoord speelde woensdag teleurstellend gelijk tegen de Zeeuwse selectie. De ploeg van trainer Mario Been wist geen doelpunt te maken. De doelpuntloze remise zegt Been niet veel.

"Het is teleurstellend en natuurlijk moeten we er gewoon een paar inschieten", zegt Been op de clubwebsite van Feyenoord. "Maar verder zegt dit gelijkspel me niet zo veel. We zitten middenin een zware trainingsweek en zijn hier maar met een kleine groep. De jongens hebben 's ochtends nog zwaar getraind en dat was terug te zien op het veld."

Ondanks de 0-0 viel er toch nog wat te juichen in Rotterdam. De Russische spits Fedor Smolov komt op huurbasis naar Feyenoord voor het komende seizoen. "Zijn komst is heel positief. Hij heeft tijdens zijn kennismakingsperiode laten zien als nummer tien goed uit de voeten te kunnen, maar hij is zeker nu ook een serieuze optie als diepe spits. Met Smolov hebben we er een heel goede speler bij."

Nu Giovanni van Bronckhorst is gestopt met voetballen moest Been een nieuwe aanvoerder aanwijzen. De keuze is gevallen op Ron Vlaar. "Ron was hier aan toe en heeft het zelf afgedwongen. Hij vervult een goede rol in de kleedkamer en ik denk dat het aanvoerderschap belangrijk is voor zijn ontwikkeling."