[Tour de France] Uitslag vijfde etappe

De vijfde etappe in de Tour de France, over 187,5 kilometer van Épernay naar Montargis, is gewonnen door Mark Cavendish. De Brit was de snelste in de massasprint.

Van de Walle, Gutierrez en El Fares ontsnapten al vroeg uit het peloton. De voorsprong liep snel op en bij de beklimming van de Côte d'Orbais-l'Abbaye, van de vierde categorie, was het al vijf minuten. Op de tweede klim van de dag. de Côte de Mécringes van de vierde categorie, kwam Van de Walle als eerste boven voor Gutierrez en El Fares. De voorsprong was toen al zes minuten.

Na 28 kilometer was de maximale voorsprong bijna acht minuten, maar daarna liep het terug. Zo'n 16,5 kilometer voor de meet hadden de drie koplopers nog ruim een minuut op het peloton. Het peloton deed er alles aan om de drie vooraan terug te pakken. Gutierrez ontsnapte zes kilometer voor de finish uit de kopgroep, terwijl de twee anderen werden opgeslokt door het peloton. De Spanjaard slaagde er echter niet in voorop te bijven en werd vier kilometer voor de meet weer teruggepakt.

De sprintersploegen organiseerden ondertussen hun treintjes voor de eindsprint. Ciolek ging vroeg aan, maar Cavendish ging gelijk eroverheen en won de eindsprint met overmacht.