Kampioenen beginnen Topklasse met uitduel

IJsselmeervogels en Gemert beginnen het eerste seizoen in de Topklasse met een uitwedstrijd. Zaterdagkampioen IJsselmeervogels gaat op bezoek bij Harkemase Boys. Gemert, kampioen van de hoofdklasse zondag, wordt ontvangen door FC Hilversum. De nieuwe hoogste klasse in het Nederlandse amateurvoetbal gaat in het weekeinde van 21 en 22 augustus van start.

Het uit de Jupiler League gedegradeerde FC Oss moet het op de eerste speeldag thuis opnemen tegen het Groesbeekse De Treffers. De Brabanders stelden alles in het werk om de aftocht uit het betaald voetbal via de juridische weg te voorkomen, maar de rechtbank in Utrecht stelde de club gisteren in een kort geding tegen de KNVB in het ongelijk.

De Topklassen zullen gaan bestaan uit twee competities van elk zestien clubs. Beide kampioenen spelen aan het eind van het seizoen om een mogelijke promotie naar de Jupiler League. De onderste drie ploegen van beide afdelingen dalen direct af naar de Hoofklasse. De nummers dertien spelen promotie- degradatieduels.