Sam Raimi geeft voorrang aan 'Warcraft'

Regisseur Sam Raimi staat te trappelen om te beginnen aan zijn verfilming van de populaire online game 'World of Warcraft'. Hij beschrijft de game als 'zeer filmisch' en dus perfect om te verfilmen. "Ik wil deze film dolgraag zo snel mogelijk maken, maar er is nog veel werk te verrichten", zegt hij in een interview met de Amerikaanse filmwebsite Collider.

Raimi is erg onder de indruk van de wereld die gamestudio Blizzard Entertainment heeft neergezet met 'World of Warcraft', en noemt deze prachtig maar ook angstaanjagend'. "Ik vind de schaal, de gigantische monsters die ze hebben, erg cool. Ik ben gek op de verschillende landschappen waar je met je personage doorheen loopt", zegt hij.

De regisseur benadrukt dat de film nog een lange weg te gaan heeft. Er moeten veel keuzes gemaakt worden om een verhaal uit het gehele 'Warcraft'-universum te kunnen verfilmen. Het script dat door Robert Rodat ('Saving Private Ryan', 'The Patriot') geschreven wordt, is pas veertig pagina's lang. Daarnaast moet de film realistische personages krijgen die je het gevoel geven zelf in de spelwereld rond te lopen. Momenteel is Raimi dan ook bezig om samen met Rodat de hoofdpersonages te kiezen uit de talloze belangrijke personages die de game bevolken.

Het intellectuele eigendom van de game is in goede handen bij de filmmakers. Zelf heeft Raimi een personage van level 72, waar tachtig het maximum is. Daarnaast is Thomas Tull, topman van productiemaatschappij Legendary Pictures, zelf ook groot fan van de game. Hij produceerde eerder onder meer 'Watchmen' en 'Clash of the Titans'.

Ook werd Raimi gevraagd naar de geruchten dat hij de nieuwe regisseur van 'The Hobbit' zou worden. Daar kon hij kort over zijn. "Ik weet van niets, en denk niet dat (producent) Peter Jackson mij in gedachte heeft. Maar goed, je weet maar nooit."

Sam Raimi geeft voorrang aan 'Warcraft'
Sam Raimi geeft voorrang aan 'Warcraft' (Foto: Novum)