7,2 Miljoen Nederlanders bekijken wedstrijd Oranje

Gemiddeld 7,2 miljoen Nederlanders van zes jaar en ouder hebben gisteravond thuis de wedstrijd van Nederland tegen Kameroen bekeken. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De winnende goal van Klaas-Jan Huntelaar zorgde om 22.10 uur voor een absolute piek van bijna 8,2 miljoen kijkers.

Het eerste duel van het Nederlands elftal tegen Denemarken werd door 4,2 miljoen mensen bekeken, de wedstrijd tegen Japan werd door 5,7 miljoen paar Nederlandse ogen gevolgd. Deze laatste wedstrijd was daarmee in Nederland tot dan toe het best bekeken WK-duel van dit jaar tot nu toe.

Gisteren versloeg Nederland Kameroen met 2-1. Behalve Huntelaar wist ook Robin van Persie het doel van Kameroen te vinden. Hij scoorde tien minuten voor rust. Het doelpunt van Huntelaar volgde zeven minuten voor het einde van de wedstrijd.

Het was het derde groepsduel op rij dat Oranje wist te winnen, waarmee de eerste plaats in groep E een feit werd. Maandag is Slowakije, dat gisteren wereldkampioen Italië uitschakelde, de volgende tegenstander.

Het totaal aantal Nederlandse Oranjefans dat de wedstrijd heeft gevolgd loopt nog op als ook de kijkers buitenshuis, bijvoorbeeld in kroegen, bekend zijn. Deze informatie wordt morgen bekend.