[Video] Doelpunt maakt van Honda ster in Japan

Het Nederlands Elftal krijgt morgen te maken met het Japan van Keisuke Honda. De oud-speler van VVV-Venlo maakte in de eerste groepswedstrijd tegen Kameroen het winnende doelpunt (1-0) en dat deed zijn ster in eigen land stijgen, zo laat de Japanse journalist Hikaru Tanaka weten.

Vanwege zijn zelfverzekerde houding, vaak verward met arrogantie, was Honda in eigen land niet populair bij de media. Bovendien werden zijn sportieve prestaties niet op waarde geschat. "Dat hij goed speelde in de Eredivisie, in de Russische competitie en in de Champions League was niet genoeg voor de Japanners", aldus Tanaka tegen Goal.com.

"Ze realiseerden zich nog niet goed waar hij mee bezig was en hoe goed hij was. Het WK wordt door Japanners, met de Olympische Spelen, als het grootste toernooi beschouwd en daarom kunnen ze het bestaan van Honda nu niet meer negeren."

Honda speelde tegen Kameroen in de spits en dat vulde de eigenzinnige speler van CSKA Moskou op zijn eigen manier in. "Ik blijf nog steeds op mijn manier spelen", verklaarde hij. "Ik probeer tussen de linies te bewegen, tussen de verdediger en de verdedigende middenvelder. Daar ligt mijn kracht, daar ben ik goed in. Als ik niet op die manier kan spelen, kan ik niks betekenen als spits."

Morgen begint Honda tegen Oranje mogelijk weer in de aanval, alhoewel bondscoach Takeshi Okada deze week verschillende systemen uitprobeerde op de training. Hij oefende op een 4-4-2-systeem met naast Honda Kisho Yano of Keiji Tamada en op een 4-5-1-systeem met en zonder Honda als spits. Okada wil zijn Nederlandse collega Bert van Marwijk nog wat in verwarring laten.

Een ding is zeker, Japan zal meer dan eens in dienst van Honda spelen. "Na zijn winnende goal tegen Kameroen, is zijn status veranderd", vervolgt Tanaka. "Een Japanse krant schreef: 'Honda krijgt nu vrienden in het nationale team omdat hij door zijn spel tegen Kameroen het vertrouwen van zijn teamgenoten heeft gewonnen.' Hij wordt nu zeker beschouwd als de ster van het Japanse team. Om precies te zijn: hij werd een ster na zijn winnende doelpunt. Voor dat doelpunt en de overwinning op Kameroen was er eigenlijk geen enkele sterspeler in het Japanse nationale team. Hoewel men wist van Honda's prestaties in Europa, bleef hij gewoon een van de spelers. Dat is voorbij."

De treffer van Honda tegen Kameroen