Akram vertrekt bij FC Twente

De wegen van FC Twente en Nashat Akram scheiden. De landskampioen en de middenvelder zijn na goed overleg tot de conclusie gekomen dat het beter is om het contract op te zeggen. De Irakees kwam vorig seizoen transfervrij over van Al-Gharafa uit Qatar. Hij werd in september 2009 gekozen tot beste Aziatische speler van het jaar.

"We hebben veel bewondering voor de manier waarop Nashat zich het afgelopen seizoen heeft gemanifesteerd", zegt voorzitter Joop Munsterman op de website van FC Twente. "Mede door een vervelende blessure, opgelopen tijdens het trainingskamp In La Manga, heeft hij zijn sportieve doelstellingen niet weten te bereiken."

Akram kwam afgelopen seizoen tot tien competitieduels en wist hierin niet te scoren. Hij speelde ook drie bekerduels en vier wedstrijden in de Europa League. Hierin kwam de 25-jarige middenvelder eveneens niet tot een doelpunt. Voor dat hij in Enschede ging spelen kwam hij uit in de competities van Saoedi-Arabië, Irak en de Verenigde Arabische Emiraten.