Van der Vaart verwacht Robben pijlsnel terug

Rafael van der Vaart denkt dat Arjen Robben in de wedstrijd tegen Denemarken, op 14 juni aanstaande, alweer binnen de krijtlijnen bij het Nederlands elftal kan staan.

"Ik heb namelijk heel goede ervaringen met fysiotherapeut Dick van Toorn. Ik scheurde laatst ook mijn hamstring. Dick had me binnen vijf dagen fit. Ik sluit daarom zelfs niet uit dat Robben al tijdens het eerste duel met de Denen inzetbaar is. Al zal dat misschien moeilijk worden", zegt Van der Vaart in De Telegraaf.

"Dick heeft een grote fitnesszaal bij zijn huis. Daar laat hij je met je geblesseerde been krachttraining doen. Hij werkt ook met acupunctuur. Hoe hij het doet, doet hij het. Maar bij meneer Van Toorn ben je snel weer fit. Dat weet Arjen ook. Hij heeft zich al eens eerder op mijn aanraden in Rotterdam laten behandelen. Ook toen stond hij weer snel op het veld", stelt de speler van Real Madrid.

"Ik heb begrepen dat Robben vrijdag of zaterdag hier in Johannesburg arriveert. Dat zou ook heel goed voor de groep zijn. We zaten er na de wedstrijd tegen Hongarije echt even doorheen. Robben is heel belangrijk voor ons. Hij kan als geen ander een wedstrijd beslissen. Daarom hoop ik ook echt dat de behandeling van meneer Van Toorn nu ook weer snel aanslaat", besluit Van der Vaart.