Van den Brom: "Ben AGOVV enorm dankbaar"

John van den Brom zette maandag zijn handtekening onder een tweejarig contract bij ADO Den Haag. De oefenmeester komt over van AGOVV, waarmee hij dit seizoen knap zesde werd.

Van den Brom had een clausule in zijn contract, waarmee hij transfervrij naar de Haagse Eredivisionist kon. "Ik heb bij AGOVV fantastisch kunnen werken, ben de club enorm dankbaar. Natuurlijk is het lastig om zo afscheid te nemen, maar ik heb de club voortdurend op de hoogte gehouden", zegt de coach in de Stentor.

"Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik graag een stap als deze wilde maken. Dus als je zo'n kans krijgt, zeker bij een club als deze, moet je hem ook pakken." Van den Brom gaat op 21 juni, als hij terug is van vakantie, aan de slag in Den Haag.

"ADO is een echte club met traditie, zonder grote schulden. Dat is tegenwoordig ook veel waard. Bovendien hebben ze een spelersgroep die al redelijk staat. En ik ben eigenwijs genoeg om te denken dat daar meer uit te halen is dan in het verleden gebeurd is."