Van der Vaart: "Kuyt misschien wel het hardste nodig"

Rafael van der Vaart begrijpt niet waarom iedereen zich zo druk maakt over het idee van Robin van Persie over 'de grote vier'. “Het is een mooi idee, maar wij zijn niet de baas”, aldus Van der Vaart.

"Het is een eigen leven gaan leiden. We hebben met zijn allen maar één doel: wereldkampioen worden. En misschien hebben we Dirk Kuyt daarbij wel het hardste nodig", klinkt het bij de middenvelder. "Dat doel willen we bereiken, op welke manier dan ook: met die vier of met anderen. We denken dat het kan", aldus Van der Vaart in het Algemeen Dagblad.

"Ik moet nu oppassen wat ik zeg. Met te zeggen dat we alle vier kunnen spelen, wil ik niet Dirk Kuyt uit het elftal praten. Misschien hebben we hem wel het hardste nodig van allemaal op het WK. Het verhaal van 'de vier' is een mooi idee, maar wij zijn niet de baas." Of Sneijder in het elftal een concurrent is voor Van der Vaart? "Die discussie duurt al tien jaar. Daar komen we nooit meer vanaf. Ik vind het onzin. We hebben op het EK tegen Frankrijk en Italië toch aardig gespeeld? Stonden we allebei in hoor", aldus de Real Madrid-middenvelder.