Religieuzen dreigen begrafenis Dio te verstoren

De begrafenis van Ronnie James Dio wordt mogelijk verstoord door een religieuze groepering. De Westboro Baptist Church roept leden op naar de herdenking te komen, die op 30 mei plaatsvindt in Los Angeles.

De kerk zegt op haar website Godhatesfags.com dat de zanger de duivel aanbad, geweld aanmoedigde en haat jegens God verkondigde. De leden worden opgeroepen te komen om 'mensen die Satan aanbidden eraan te herinneren dat hun tijd erg kort is'. De 67-jarige voormalige Black Sabbath-zanger overleed eerder deze maand na een strijd tegen kanker.

De oproep laat verder weten dat de groepering aanwezig zal zijn om hun boodschap te verspreiden. "Alleen omdat de kans erg klein is dat er uitverkorenen aanwezig zullen zijn bij deze groep, betekent dat niet dat zij geen goede woorden kunnen gebruiken."

De Westboro Baptist Church was in 2007 onderwerp van de Louis Theroux-documentaire 'The Most Hated Family In America'. De kerk staat bekend om haar haat jegens homoseksuelen en verstoringen van begrafenissen.