Jezus krijgt tekenfilm

Comedy Central is bezig met een tekenfilm over Jezus Christus: JC. De serie zal gaan over de zoon van God die uit de schaduw van zijn enorme, lusteloze vader probeert te komen door naar New York te verhuizen.

Hoewel de serie nog ‘in ontwikkeling' is en het dus nog wel even kan duren voordat de getekende Jezus op de televisie te bewonderen is, hoeven we niet bang te zijn voor zwarte balken en andere vormen van censuur. "In het algemeen maakt komedie in haar puurste vorm mensen altijd wat ongemakkelijk", zegt Kent Alterman van Comedy Central. "Er zit echter een groot verschil tussen het ongemak van sommige kijkers en dat van medewerkers van Comedy Central over controversiële religieuze komedie."

Het is nog niet zo lang geleden dat de South Park-aflevering over Mohammed veel commotie veroorzaakte, omdat een religieuze moslimgroepering een afbeelding van Theo van Gogh op haar site plaatste met de ondertitel: ‘Zijn Matt Stone en Trey Parker dit vergeten?'. Hierop censureerde Comedy Central de afbeelding van Mohammed, maar in daaropvolgende episodes werden afbeeldingen van Jezus niet gecensureerd.

Het is nog niet bekend wanneer de show wordt uitgezonden.