Kolles: "Nooit getwijfeld over HRT"

Ondanks het feit dat het Hispania Racing Team in korte tijd opgebouwd moest worden, heeft Colin Kolles er nooit aan getwijfeld dat het zou gaan lukken. Hij was er van overtuigd dat het team aan de start zou staan in Bahrein.

Zonder dat er ook maar een ronde gereden was om te testen, werd op de donderdag voorafgaand aan de race voor het eerst de motor gestart. Tegenover Motorsport Total verklaart Kolles: "Dat was geen reden om te juichen. We hebben gewoon een cheklist afgewerkt. Ik ben er altijd van uit gegaan dat iedereen zijn taken zou vervullen."

Dat het gelukt is om in zo'n korte tijd een raceteam op te zetten, is vooral te danken aan de infrastructuur die Kolles tot zijn beschikking had. Toen Super Aguri ter ziele ging, had de Duitser namelijk de inboedel overgenomen. Ook kon het team rekenen op de steun van Bernie Ecclestone, die naast USF1 niet nog een team van de startgrid wilde zien verdwijnen.

"Ik wist zeker dat het zou lukken, omdat we de volledige medewerking hadden van de machtigste man in de Formule 1. Ik heb een goed gesprek gehad met de investeerders. Stoppen zou betekenen dat het reeds geïnvesteerde geld als verloren moest worden beschouwd. In plaats daarvan zijn we een andere weg ingeslagen. Het team is gered, maar nu moeten we het stabiliseren. En we moeten ons verbeteren. Ik heb daar geen supersterren bij nodig. Die creëren we zelf."