Kubica: "Rol banden belangrijker geworden"

Robert Kubica vindt dat de nieuwe regels in de Formule 1 in het voordeel zijn van de coureurs die slim rijden. De Poolse Renault-coureur baseert zijn mening op de eerste vier races van het seizoen waarin met name Jenson Button uitblonk in het nemen van de juiste beslissingen en het goed omgaan met de banden.

Kubica zei tegen Autosport dat de rol van de banden door het verdwijnen van het bijtanken groter is geworden. "Het is dit seizoen erg belangrijk om goed voor je banden te zorgen. Als je twee of drie ronden keihard gaat, slijten ze daarna heel snel. Je moet zorgen dat je in de slotfase van de Grand Prix nog tempo kunt rijden."

De Renault-rijder zegt dat de set-up van de auto van groot belang is om de hele race goed te kunnen rijden. "Je moet erop anticiperen dat de balans van de auto gedurende de race verandert. Ook de bandendruk en instelling van het differentieel kunnen helpen om meer uit je banden te halen."

Vooralsnog lijkt Kubica daar zelf goed in te slagen. De 25-jarige Pool stuurde zijn Renault naar een tweede plaats in Australië en behaalde daarnaast nog een vierde en een vijfde plaats. Hierdoor bezet hij de zevende plaats in het kampioenschap met veertig punten.