Sony past hardware PS3 aan

Sony heeft een nieuwe versie van de PlayStation 3 geproduceerd. Deze nieuwe PS3 bevat onder andere een verbeterde grafische chip die vijftien procent minder stroom verbruikt waardoor de gevreesde Yellow Light of Death minder vaak zou moeten voorkomen. Dit schrijft de weblog Playstation University.

De Yellow Light of Death is de PS3-variant op de 'Red Ring Of Death' van de Xbox 360. Als de Playstation 3 na het opstarten enkel nog een geel lampje laat branden, kun je er van uitgaan dat je console de geest heeft gegeven. Dit gele lampje is echter geen veel voorkomend verschijnsel.

Dit zou met de nieuwe generatie PS3's echter tot de verleden tijd moeten behoren. Ze gaan zuiniger met energie om en worden minder warm dan voorgaande versies. Verder zijn de onderdelen goedkoper te produceren en dus maakt Sony minder kosten om een spelcomputer te produceren.

Het is niet duidelijk of Sony tegenwoordig, sinds de prijsdalingen van vorig jaar, op elke verkochte spelcomputer winst maakt. Sony heeft in september vorig jaar wel aangegeven dat de nieuwe Playstation 3, de kleinere PS3, er voor zou moeten zorgen dat Sony winst maakt per verkochte spelcomputer.

Sony past hardware PS3 aan