Alderweireld: "Iedereen wil Feyenoord nu opeten"

Ajacied Toby Alderweireld was vanmiddag tevreden met de 4-0 zege van zijn ploeg tegen Heracles Almelo. Minder te spreken was de Belg echter over de uitslag bij FC Twente-Feyenoord (2-0).

"Ik heb gehoord dat Feyenoord niet echt zijn best heeft gedaan. Ik denk dat ze hier een warm onthaal krijgen", kijkt de verdediger vooruit naar het eerste duel in de bekerfinale over een week. "Iedereen wil ze nu opeten."

Aan het begin van de wedstrijd was Alderweireld volledig op de wedstrijd van Ajax gefocust, vertelde hij na afloop van Ajax-Heracles. "Dan sta je 2-0 voor en dan ben je toch ook een beetje met die andere wedstrijd bezig", geeft de Belg toe. "Af en toe kon ik omhoog kijken en toen het vlak voor rust 1-0 werd voor Twente was deze speelronde wel een beetje klaar."

Voor de wedstrijd werd Alderweireld door de supportersvereniging van Ajax tot talent van het jaar verkozen. "Dat is leuk, natuurlijk, maar de kers op de taart is hoop ik over twee weken", zo nam de verdediger een voorschot op de ontknoping in het kampioenschap. De bekerfinale vergeet de 21-jarige Antwerpenaar echter niet. "We gaan onze best doen dat die tweede wedstrijd eigenlijk niet meer gespeeld hoeft te worden."