De Vrij: "We hebben als team gefaald"

Feyenoord zakte gistermiddag, na afloop van de verloren wedstrijd tegen FC Twente (0-2), naar de vijfde plaats. De Rotterdammers werden door AZ gepasseerd, dat in Tilburg van Willem II wist te winnen. De teleurstelling bij Stefan de Vrij was dan ook groot.

"We hebben vandaag als team gefaald," was het duidelijke commentaar van De Vrij. "We hebben het Twente niet moeilijk gemaakt. We zijn gekomen om te winnen, maar dat is er geen moment uitgekomen."

De Vrij bleef in elk geval realistisch. "We hebben nog één wedstrijd te gaan en daarin moeten we het zien recht te trekken, alleen hebben we het niet meer in eigen hand. We moeten de wedstrijd van vandaag zo snel mogelijk vergeten en zorgen dat we er volgende week in de bekerfinale staan."

De afwezigheid van Ron Vlaar en André Bahia (beide geblesseerd) zorgde ervoor dat De Vrij zich als centrale verdediger moest manifesteren. "Het was even wennen, want ik had lang niet op die plek gespeeld," liet hij daarover weten. "Ik heb eerder aangegeven graag als centrale verdediger te spelen en dan is het wachten tot die kans komt. Die kreeg ik vandaag en ik denk dat ik heb laten zien dat ik ook op deze positie van waarde kan zijn."