Agente mept voetbalsters ziekenhuis in

Vrouwenvoetbal en hooligans. Een combinatie die menigeen vreemd in de oren zal klinken. Toch komt het voor, al is het dan zeldzaam. In Duitsland werd afgelopen woensdag een wedstrijd gestaakt nadat een 27-jarige agente twee vrouwelijke voetballers het ziekenhuis in had geslagen.

Tijdens de bekerwedstrijd tussen vierdeklasser VFR 07 Limburg en derdeklasser Germania Wiesbaden, rende een vrouw in de 88e minuut het veld op nadat de 22-jarige middenvelder Jenny Schäfer een lichte overtreding had gemaakt. Ze werd in elkaar geslagen door de vrouw, die een agente uit Rheinland-Pfalz bleek te zijn, en liep een hersenschudding, gebroken neus, diverse andere breuken en kneuzingen in haar gezicht op.

De 25-jarige Jessica Otto wilde Schäfer beschermen, maar werd na tussenkomst buiten westen geslagen door de agente. Beide speelsters werden met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Otto mocht het ziekenhuis al snel weer verlaten. Volgens een woordvoerder van VFR Limburg 07 zijn beide dames nog zwaar aangeslagen door de mishandeling.

Een woordvoerder van de politie liet weten dat dit de eerste keer was dat er zoiets gebeurde. De agente in kwestie ontkent overigens betrokken te zijn.