Doden en gewonden bij bomaanslagen Bagdad

Bij drie bomaanslagen in het centrum van de Iraakse hoofdstad Bagdad zijn zondag ten minste 12 personen om het leven gekomen. Zeker 42 personen raakten gewond. Een van de ontploffingen vond plaats vlak bij de Iraanse ambassade. Twee andere explosies vonden plaats in het westen van Bagdad. Dat meldden twee Iraakse politieagenten die anoniem wilden blijven.

De aanslag bij de Iraanse ambassade is vermoedelijk het werk van een zelfmoordterrorist die een bomauto tot ontploffing bracht. Veel slachtoffers van deze aanslag waren volgens een arts medewerkers van een bank in de buurt van de ambassade.

De Iraanse ambassadeur in Irak, Hasan Kazemi Qomi, zei dat het niet direct duidelijk was of de ambassade doelwit was van de aanslag. "De explosie vond plaats bij de poort van de ambassade, waarbij bezoekers en de Iraakse politie doelwit waren. Er is wat schade aan het gebouw, maar de medewerkers in het gebouw zijn niet gewond geraakt."

De kracht van de explosies deed gebouwen in het stadscentrum schudden op hun grondvesten en ramen trilden in de sponningen. Twee grote grijze rookpluimen stegen op uit de stad, een in het westen en een in het centrum.