Donaties voor vader dode marinier VS

Van alle kanten hebben mensen geld gedoneerd aan een Amerikaanse vader van een gesneuvelde marinier die de juridische kosten moet betalen van een kerkgenootschap dat op de begrafenis van zijn zoon een anti-homodemonstratie hield. De man, Albert Snyder, verscheen vandaag in de tv-show 'Good Morning America' van ABC.

Snyder noemde het een belediging dat een hof van beroep hem had opgedragen 16.510 dollar te betalen aan Fred Phelps, een pastoor van de baptistenkerk in Westboro.

Leden van de kerk verstoorden de begrafenis van Snyders zoon Matthew, die in 2006 in Irak om het leven kwam. De kerk is ervan overtuigd dat Amerikaanse doden in Irak een straf van God zijn voor het tolereren van homoseksualiteit. Albert Snyder klaagde de kerk aan, maar het hof van beroep besliste tegen hem. Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft gezegd de zaak in overweging te zullen nemen.

Commentator Bill O'Reilly van Fox News liet weten de kosten op zich te willen nemen. Een Amerikaanse veteranenorganisatie zamelt donaties in voor Snyder.