Will Smith doet dubbel 'Independence Day' vervolg

Will Smith zou na lang onderhandelen toch getekend hebben voor niet één maar twee vervolgen op 'Independence Day'. Dat schrijft de Amerikaanse website IESB. De twee vervolgfilms zouden achter elkaar opgenomen worden ergens in 2011.

Al sinds oktober gingen er geruchten dat de contractonderhandelingen met Will Smith voor een vervolg op de succesvolle blockbuster uit 1996 stroef liepen. Aangezien Will al jarenlang de status geniet van meest populaire acteur ter wereld ligt zijn vraagprijs nog steeds op 20 miljoen dollar per film, en daarbovenop krijgt hij ook nog eens een percentage van de uiteindelijke winst.

Filmstudio 20th Century Fox leek eerst niet bereid om dit bedrag voor de hoofdrolspeler neer te leggen. De studio is nu echter een paar miljard rijker dankzij door het succes van 'Avatar'.

Regisseur Roland Emmerich maakte in november al bekend dat hij de verhalen voor de twee vervolgen al in zijn hoofd heeft. Ook liet hij weten dat hij deze films onder geen beding zonder Will Smith zou willen maken.

Smith krijgt het na een rustpauze van dik een jaar weer druk: vorige week werd bekend dat hij moet kiezen of hij deze zomer voor een derde 'Men in Black' wil gaan, of dat hij toch liever de voorkeur geeft aan de sprookjesfilm 'The City That Sailed'.

Will Smith doet twee Independence Day-vervolgen
Will Smith doet twee Independence Day-vervolgen (Foto: Novum)