Makaay reageert 'uit respect' niet op uitspraken Been

Roy Makaay lijkt in zijn laatste maanden bij Feyenoord een eenzaam bestaan te gaan leiden. De aanvaller werd weer flink bekritiseerd door Mario Been, maar hield de eer aan zichzelf door daar niet op te reageren.

Makaay, die startte tegen Vitesse en niet kon overtuigen, kreeg een stortvloed van kritiek over zich heen vanwege zijn prestaties. Ondanks blessures bij Sekou Cissé en Jon Dahl Tomasson, hoeft Makaay tegen FC Twente niet te rekenen op een plek in de basis. "Uit respect voor mijn teamgenoten, zeg ik niets over mijn eigen situatie. We hebben nog belangrijke weken te gaan. Maar deze situatie is niet prettig, laat ik het zo zeggen", aldus Makaay tegenover het Algemeen Dagblad.

Waarom uitte Been, nadat hij eerder zijn kaken op elkaar hield, nu wel kritiek op Makaay? "Als journalisten vragen wat ik van zijn spel vond, dan geef ik antwoord. Het is duidelijk dat wij Roy niet kunnen bedienen zoals hij dat graag heeft. Nee, Roy heeft mij niet om tekst en uitleg gevraagd na de gebeurtenissen tegen Vitesse", vertelde Been.