Rutten: "Terechte nederlaag"

Fred Rutten is van mening dat PSV vanmiddag terecht heeft verloren. De Eindhovenaren gingen tegen Ajax met 4-1 onderuit en zagen hun naaste concurrent tot op één punt naderen. FC Twente won wel en staat inmiddels vijf punten voor op de ploeg uit de Lichtstad.

"Deze doet zeer. We kregen in de eerste helft de kansen, maar konden deze niet afmaken. Dat maakt op deze dag het grote verschil," aldus Rutten na afloop van de wedstrijd, die overigens niet te spreken was over het laatste half uur. "Dat was een chaos."

PSV kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen op een voorsprong, maar in de afwerking haperde de motor voortdurend. "De eerste helft was normaal en kregen we kansen, maar konden we die niet afmaken. Dat maakt op deze dag het grote verschil", analyseerde de oefenmeester.

"En na de 3-0 valt mijn team helemaal uit elkaar, dat baart me eerlijk gezegd wel zorgen. Onze kracht is dat we normaal vrij stabiel blijven en in onze organisatie spelen. Maar het laatste half uur was het chaos bij ons. Deze nederlaag doet zeer. Ajax was scherp en goed, wij konden er weinig of niets tegenover zetten. Een terechte nederlaag."