Debutant Eriksen: "Hier heb ik altijd van gedroomd"

De carrière van Christian Eriksen bevindt zich in een stroomversnelling. Was de jongeling van Ajax twee maanden geleden nog een relatief onbekende voetballer, momenteel is hij basisspeler bij de Amsterdammers en maakte hij woensdagavond zijn debuut voor Denemarken.

De achttienjarige middenvelder van Ajax maakte in de tweede helft zijn opwachting in het nationale team van Denemarken. "Het was iets bijzonders, hier heb ik altijd van gedroomd", aldus Eriksen in diverse Deense media.

Martin Jol nam Eriksen in de winterstop mee op trainingskamp, alwaar hij een uitstekende indruk maakte. Sinds de hervatting van het Eredivisieseizoen is de groeibriljant niet meer weg te denken uit de basiself van de Ajax-trainer. Een jaar geleden was Eriksen nog B-junior bij de hoofdstedelingen.

"Hij heeft het goed gedaan", vond bondscoach Morten Olsen, die zijn elftal met 2-1 zag verliezen van Oostenrijk. Eriksen zelf was kritisch op zijn spel. "We verliezen met 2-1, dat is niet best, ik vond dat ik zelf ook niet zo goed speelde." Denemarken is komende zomer de eerste opponent van Nederland op het WK in Zuid-Afrika.