[Six Nations] Frankrijk wint ook van Wales

Tijdens het weekend van vrijdag 26 februari en zaterdag 27 februari vonden de derde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Wales en Frankrijk.

Wales - Frankrijk 20-26

Ook de derde wedstrijd van dit toernooi heeft Frankrijk winnend af weten te sluiten, maar ondanks een comfortabele 0-20 ruststand wist Wales Frankrijk het in de tweede helft nog erg moeilijk te maken. In Cardiff zocht Wales al vrij snel de aanval, maar wegens slechte passes kon Frankrijk tot twee keer toe naar een try counteren. Eerst was het Alexis Palisson die een goed anticipeerde op een pass van James Hook en al vrij snel de eerste try voor Frankrijk maakte. Vlak voor rust wist ook François Trinh-Duc een bal te onderscheppen om zo de tweede Franse try te maken. In de tussentijd wist Morgan Parra de twee conversies te benutten en mocht hij ook aanleggen voor twee penalty's die hij allebei wist te scoren.

Na de rust leek er niks aan de hand te zijn voor Frankrijk, ware het niet dat Wales erg agressief uit de kleedkamer kwam en ze bovendien efficiënt te werk gingen. Stephen Jones wist al snel twee penalty's te benutten, waardoor de achterstand al iets dragelijker werd. Het Millennium Stadium in Cardiff begon helemaal op haar grondvesten te schudden toen de jarige Shane Williams met een sublieme trap de snelle Leigh Halfpenny wist te bereiken, die een try wist te maken. In aanloop naar de try werd Morgan Parra naar de sin bin gestuurd, waardoor Wales niet alleen een enorme boost kreeg maar ook een manmeersituatie had.

Frankrijk bracht Michalak en Sébastien Chabal tussen de lijnen om het spel wat meer de controleren. Dit sloeg aan, gezien het feit dat Michalak een penalty raak wist te schieten. Ook kon Parra nog een penalty benutten na zijn straf uitgezeten te hebben. Het gat met Wales was nu zodanig groot dat Frankrijk niet meer in de halen bleek. Dit weerhield Wales er overigens niet van om het alsnog te proberen. Vlak voor het eindsignaal wist Shane Williams met een schijnbeweging een Fransman uit te spelen en zijn vijftigste try voor Wales te maken. Stephen Jones schoot de conversie nog via de paal binnen terwijl de tijd in de rode cijfers schoot. Frankrijk nam geen risico meer en schoot de bal over de zijlijn, waardoor de derde Franse overwinning een zekerheid was. Door deze overwinning staat Frankrijk voorlopig eerste in de rangschikking en zijn ze zelfs op weg naar een Grand Slam. Men spreekt van een Grand Slam als een land alle wedstrijden tijdens het toernooi weet te winnen.