Rapper Dio opgepakt na exhibitionistisch 'grapje'

Dio heeft vrijdag een paar uur vastgezeten na een avondje uit in Amsterdam. De rapper kreeg het aan de stok met twee agenten te paard. Toen Dio als grapje zijn billen liet zien aan de politiemannen was de maat vol en moest hij mee naar het bureau. De rapper kan zelf wel lachen om het incident.

Toen de kroegen sloten besloten Dio en zijn vrienden een feestje op straat te vieren. "Van het een kwam het ander. We waren dronken en zongen liedjes. Voor we het wisten stonden er twee politiepaarden naast ons", legt Dio uit. De agenten maanden de groep tot stilte en vertrokken weer. "Ik was zo dronken, dus ik liet mijn billen zien en voordat ik het wist hoorde ik die paarden weer naar me toe galopperen."

De artiest werd in een politieauto meegenomen naar het bureau en werd daar acuut herkend door dienstdoende agenten. "Hé, dat is Dio, riepen ze", vertelt de 21-jarige rapper. "Doe maar relaxed, zeiden ze. Ik werd in de cel gezet en heb even geslapen. Daarna mocht ik weer naar huis."

De grap van de rapper leverde een straf op voor openbare dronkenschap en belediging van een ambtenaar in functie. "Ik kreeg een boete van driehonderd euro en ik moet voorkomen." Zonde vindt Dio dat allerminst. "Dit is iets wat ik een keer wilde meemaken. Dit kan ik later aan mijn kinderen vertellen."