Nederlandse trainers door in Duitse beker

De Nederlandse trainers Louis van Gaal en Jos Luhukay hebben woensdag de halve finale van de DFB Pokal bereikt. Van Gaals ploeg Bayern München stond bij rust nog achter tegen SpVgg Greuter Fürth, maar zette dat in de tweede helft recht: 6-2. Het FC Augsburg van Luhukay, dat uitkomt in de tweede Bundesliga, klopte 1. FC Köln met 2-0.

In de eigen Allianz Arena leek Bayern München een makkelijke avond tegemoet te gaan toen Thomas Müller al na vijf minuten scoorde. Christopher Nöthe maakte in de tiende minuut gelijk en nog voor rust nam Greuter Fürth via Sami Allagui brutaal de leiding.

In de tweede helft nam Bayern het heft in handen. De gelijkmaker in de 58e minuut werd door Arjen Robben uit een strafschop gescoord en toen was het hek van de dam. Binnen zeven minuten scoorden ook Franck Ribéry en Philipp Lahm nog en in de 82e minuut maakte Müller zijn tweede goal van de avond. Het slotakkoord kwam van de bezoekers. Allagui maakte in de slotminuut een eigen doelpunt.

Luhukays Augsburg kende ook een bliksemstart toen Michael Thurk in de derde minuut scoorde. De bezoekers uit Keulen konden al niet echt meekomen, maar na een half uur werd het nog moeilijker. Toen werd Adil Chihi met rood naar de kant gestuurd.

Toen Lukas Podolski in de 68e en Petit in de 85e minuut ook rood kregen was het echt gebeurd. Oud-Ajacied Nando Rafael scoorde tegen de acht uit Keulen de 2-0.

Dinsdag had Werder Bremen al van Hoffenheim gewonnen.

Submitter:  Bron: Novum/AP