Uitslagen Engeland speelronde 25

Dit weekend werd in de Premier League de 25e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de aankomende dagen.

Dit weekend stond vooral in het teken van de stadsderby's. Gisteren stonden Liverpool en Everton tegenover elkaar. Een verslag van dit treffen kan je hier nog eens rustig nalezen. Vandaag was het de beurt aan de kraker tussen Chelsea en Arsenal. Natuurlijk werden er ook nog andere duels gespeeld. Hieronder staat een overzicht.

Eigen goals nekken Portsmouth tegen Manchester United

Manchester United heeft dit weekend een relatief eenvoudige zege op Portsmouth geboekt. Al had de formatie van trainer Sir Alex Ferguson hier wel drie eigen doelpunten van Pompey voor nodig.

The Mancunians kwamen in de wedstrijd tegen Portsmouth moeizaam op gang. Vijf minuten voor rust tekende Wayne Rooney voor de eerste treffer van de thuisploeg. Na rust werkten zowel Anthony Vanden Borre als Richard Hughes de bal achter hun eigen doelman. Drie minuten na de laatste goal wist een speler van Manchester United ook weer te scoren. Dimitar Berbatov zorgde namelijk voor de vierde van de middag.

Het slotakkoord was echter voor Marc Wilson (Portmouth), die de bal net als zijn twee ploeggenoten achter zijn eigen doelman werkte. Door de zege staat Manchester United inmiddels stevig op de tweede plaats, heeft een voorsprong van zeven punten op Arsenal en twee minder dan koploper Chelsea.

Boateng helpt Hull City aan verrassende zege bij Manchester City

Hull City heeft dit weekend voor een verrassing gezorgd door met 2-1 van Manchester City te winnen. George Boateng en Jan Vennegoor of Hesselink begonnen beide in het basiselftal van The Tigers.

De thuisploeg kwam na een half uur verdiend op voorsprong via Jozy Altidore. Na een goede combinatie met Vennegoor of Hesselink wist de aanvaller het net te vinden. Na de eerste goal lieten The Citizens niet veel verbetering in hun spel zien. Dat gebeurde namelijk pas na de thee.

Toch leek de donderspeech van trainer Roberto Mancini weinig uitgehaald te hebben, want tien minuten na de pauze wist Boateng de voorsprong van Hull City te verdubbelen. Kort daarna deed Emmanuel Adebayor nog wel wat terug voor de bezoekers, maar het was al te laat. Na deze treffer kreeg Manchester City wel meer grip op het spel, maar de geleden schade kon niet meer worden hersteld.