Bak Nielsen: "Blom fluitte partijdig"

Scheidsrechter Kevin Blom heeft zich onmogelijk gemaakt in Heerenveen. Kristian Bak Nielsen is woedend op de arbiter, daar hij in de ogen van de sc Heerenveen-verdediger een onreglementair doelpunt goedkeurde.

Bak Nielsen noemde in de Leeuwarder Courant de ontknoping een 'schande'. "Ik heb scheidsrechter Blom na de gelijkmaker gevraagd waar hij in hemelsnaam mee bezig was. Weet je wat hij zei, je wilt het niet geloven? Hij zei: 'Ik hoop dat ADO wint'. Echt, hij lachte er niet eens bij."

Heerenveen kwam in de onderlinge confrontatie nog wel op voorsprong via Gerald Sibon, maar ADO boog de achterstand in het laatste kwartier om naar een 2-1 eindstand. De laatste treffer was discutabel, daar Wesley Verhoek een overtreding beging op Goran Popov.

Woedende Heerenveners kregen slechts geel toen ze verhaal gingen halen bij de uit Alphen aan de Rijn afkomstige Kevin Blom. Heerenveen mist zodoende dinsdag tegen VVV Michel Breuer, Popov en Janmaat wegens schorsingen. Bak Nielsen: "Dit heb ik in tien jaar nog nooit meegemaakt, het is een grote schande."