Emma Watson lanceert kledinglijn

Emma Watson blijkt ook talent te hebben voor het ontwerpen van kleding. De 19-jarige 'Harry Potter'-actrice ontwierp voor het Britse merk People Tree een fair trade kledinglijn. "In plaats van geld geven aan goede doelen, kun je ook de kleding kopen die mensen in arme landen maken", meent Watson.

Hoewel het de eerste keer was dat Watson zich op het ontwerpen van kleding stortte, bleek ze het aardig in de vingers te hebben. "Ik was verbaasd hoeveel uren Emma in deze collectie stopte. Haar werk was erg indrukwekkend", vertelt Safia Minney, oprichtster van People Tree, aan de Britse Daily Mail.

Toch ziet Watson geen nieuwe carrière voor zichzelf in het verschiet. "Ik heb geen plannen om modeontwerpster te worden. Ik doe dit, omdat ik heel erg geef om eerlijke en ethische mode", vertelt ze. "Ik ben blij dat ik dit mag doen, maar ik wil niet zeggen dat ik een ontwerper ben. Ik heb hier niet eens een opleiding voor gedaan."

De collectie omvat onder meer jurken, vesten, sjaals en accessoires voor tieners. Voor de fotoshoot riep Emma de hulp van vrienden in. Zo werden broer Alex en huisgenoot Sophie ingezet als modellen in de campagne. De kleding is verkrijgbaar via internet.