[Afrika Cup] Uitslagen Poule C

Vanavond werden de laatste wedstrijden uit Poule C afgewerkt. Egypte, dat reeds geplaatst was voor de kwartfinales, trof Benin, dat de volle drie punten nodig had om kans te maken op een plaats bij de laatste acht. Nigeria mocht aantreden tegen het Mozambique van de Nederlandse bondscoach Mart Nooij. Ook deze landen hadden de punten hard nodig.

Egypte - Benin

Benin moest van Egypte winnen om kans te maken op kwalificatie voor de kwartfinales van de Afrika Cup. De Egyptenaren kwamen geen moment van de wedstrijd in de problemen. Al na zeven minuten werd er een 1-0 voorsprong gepakt. El Mohamady schoot vanuit een onmogelijke hoek de bal prachtig over de keeper in de kruising.

Nog voor rust verdubbelde Moteb de score voor De Farao's. Daardoor moest Benin na rust alles op alles zetten om toch nog kans te maken op een kwartfinaleplaats. De Eekhoorns slaagden hier niet in en konden daardoor afscheid nemen van het Afrikaanse voetbaltoernooi.

Nigeria - Mozambique

Mozambique moest voor een daverende stunt zorgen, mochten ze door willen naar de kwartfinale. De ploeg van Mart Nooij had het echter vanaf het beginsignaal erg zwaar tegen het Nigeriaanse team. Toch was Nigeria nauwelijks beter, maar was het wel een stuk effectiever dan Mozambique.

Odemwingie groeide uit tot man van de wedstrijd door uiteindelijk tweemaal te scoren. De 28-jarige spits zorgde kort voor rust dat de Super Eagles op voorsprong kwamen tegen Mozambique. Drie minuten na rust verdubbelde hij de score voor zijn land. Daardoor gaat Nigeria als tweede land uit Poule C door naar de kwartfinales.