Mulenga droomt van Liverpool

FC Utrecht-aanvaller Jacob Mulenga verlangt naar een grotere club. De Zambiaan zegt blij te zijn bij de Eredivisieploeg maar droomt stiekem al van een transfer naar Liverpool.

"Utrecht is een geweldige club, maar ik kan niet ontkennen dat ik niet van een grotere club droom", zegt Mulenga vandaag. "Ik ben een groot fan van Liverpool", hint hij vervolgens. De 25-jarige aanvaller speelt zich momenteel in de kijker door zijn goede spel in de Afrika Cup. Hij scoorde de afgelopen week tegen Tunesië en Kameroen.

"Veel mensen dachten de afgelopen jaren dat ik niet meer kon scoren, maar met bidden en hard werken is alles mogelijk", reageert Mulenga op zijn goede vorm. Bij Utrecht ontpopte Mulenga zich in de eerste seizoenshelft tot een vaste waarde. Hij speelde zeventien wedstrijden waarin hij vijf keer het net vond.

Ook Utrecht-trainer Ton du Chatinier is tevreden over zijn pupil. "Jacob is altijd gevaarlijk. Voor ons is het daarom jammer dat hij nu in Afrika zit. Ik hoop dat hij snel terugkomt want we hebben hem nodig", aldus de oefenmeester.

Morgen speelt Mulenga met Zambia de laatste poulewedstrijd tegen Gabon. Het land staat momenteel laatste in de groep, maar heeft bij winst nog kans op een plek in de kwartfinale.