3FM en Simone FM hebben mot

Radiozenders 3FM en Simone FM hebben discussies over de uitzendingen vanaf het Groningse festival Eurosonic/Noorderslag. Simone FM zou van de organisatie toestemming hebben gekregen, maar die is weer ingetrokken. Volgens Simone FM liet 3FM de uitzendingen tegenhouden.

De radiozender uit het Noorden kreeg pas eergisteren te horen dat zij niet mochten uitzenden, terwijl de voorbereidingen al gedaan waren. De landelijke zender liet weten dat zij alleen problemen hebben met de manier waarop Simone FM zich toont aan het publiek.

De zender stond namelijk vorig jaar met een grote bus op de Grote Markt. Hierdoor werd, aldus een woordvoerder, het idee gewekt dat Simone.FM de mediapartner was van het festival. "Die rol is echter aan 3FM en de EBU besteed," aldus de woordvoerder.

De woordvoerder gaf ook toe dat 3FM bij de organisatie geklaagd heeft over de uitzendingen van Simone FM. "3FM investeert veel in het verslaan van het festival binnen Europa. Doordat Simone FM juist veel investeerde in de marketing van hun aanwezigheid, ontstond een beeld wat uit balans was. 3FM heeft daarom de organisatie van Eurosonic/Noorderslag verzocht om de aanwezigheid van Simone FM op het festival wat meer in balans te brengen. Tegen de aanwezigheid van Simone FM op het festival heeft 3FM geen bezwaar."

Simone FM reageert daarop weer dat de uitzendingen niet meer door kunnen gaan, omdat 3FM het niet toestaat dat de studiobus weer gebruikt wordt. "3FM heeft vorig jaar (overigens terecht) geklaagd over onze plek met studiobus op de Grote Markt. Er zijn toen direct na editie 2009 afspraken hierover gemaakt. Met de organisatie is afgesproken dat wij een andere plek zouden krijgen. Dat was geheel volgens de afspraak. Daar hebben wij ook geen enkel probleem van gemaakt," aldus Bert Vos, van Simone FM.

"3FM kan nu wel zeggen dat ze er geen probleem van maken om uitzendingen te verzorgen, maar vragen pas een week van te voren wel of we misschien een keldertje willen gaan zoeken, de infrastructuur willen inrichten en vooral ons stilletjes en zo onopvallend mogelijk door de menigte willen bewegen om goede radio te maken. Gewoon onmogelijk, kinderachtig, zielig en lachwekkend," vervolgt een DJ van Simone.FM.

De zender uit het Noorden heeft geen problemen met de organisatie van het festival. "Die willen wij enkel bedanken voor de uitnodiging. Er wordt op dit late tijdstip dusdanig geprotesteerd door 3FM, dat het enerzijds frustrerend is dat er zo met elkaar wordt omgegaan, en het anderzijds domweg lachwekkend is."

3FM is nu niet de enige radiozender live vanaf de Oosterpoort in Groningen. Ook radiozender Kink.FM heeft daar de uitzendingen. De landelijke zender heeft geen problemen met de komst van Kink.FM.