[PDC] Uitslag troostfinale: Van Barneveld - Webster

Raymond van Barneveld is er in Londen niet in geslaagd om als derde te eindigen tijdens het wereldkampioenschap darts van de profbond PDC. Mark Webster wist onze landgenoot te verslaan en zo de derde plaats voor zich op te eisen.

Van Barneveld was veroordeeld tot de troostfinale, omdat hij in de halve finale met 6-5 verloor van Simon Whitlock. Webster verloor in zijn halve finale kansloos met 6-0 van topfavoriet Phil Taylor.

In de troostfinale speelde Webster wederom sterk spel, iets wat hij het gehele toernooi al liet zien. Van Barneveld maakte het de Welshman nog wel lastig, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de debutant. Webster won de troostfinale met 10-8 in legs. Barney gooide slechts driemaal een 180'er.

Webster won met zijn derde plaats een bedrag van 65 duizend euro. Van Barneveld ontving een cheque van 45 duizend euro. Hier kan nog 28 duizend euro bijkomen, maar dan mogen de finalisten Taylor en Whitlock geen 'nine-darter' gooien. Dit lukte Van Barneveld tot nu toe als enige darter van dit toernooi.