Benítez wil Van Nistelrooij in winter

Liverpooltrainer Rafael Benítez zou Ruud van Nistelrooij in januari graag willen overnemen van Real Madrid. De spits kan tekenen voor zes maanden, maar wil een extra contractjaar.

Van Nistelrooij komt na lang blessureleed eindelijk weer in aanmerking voor speelminuten. Toch geeft Manuel Pellegrini, de trainer van de Koninklijke de voorkeur aan clubtopscorer Gonzalo Higuaín en de Franse miljoenenaankoop Karim Benzema. Nu Van Nistelrooij zijn belangstelling heeft getoond voor het opnieuw uitkomen voor het Nederlands elftal op het WK in Zuid-Afrika, lijkt een vertrek in januari noodzakelijk. Volgens de Spaanse sportkrant MARCA is Liverpool een kanshebber op de handtekening.

De Spaanse krant meldt dat Rafael Benítez graag de Nederlandse spits zou overnemen. De trainer van de Engelse club zou echter slechts bereid zijn tot het bieden van een contract tot het einde van het seizoen. Van Gol wil meer zekerheid en zou een contract van anderhalf jaar willen. Buiten Liverpool zijn naar verluidt ook Real Zaragoza, Arsenal en Blackburn Rovers geïnteresseerd in de diensten van Van Nistelrooij. Real Madrid zelf zou de spits hebben aangeboden bij Chelsea in de hoop hem te kunnen gebruiken bij het losweken van Ricardo Carvalho.

Het is Van Nistelrooijs vierde seizoen in Madrileense dienst. In zijn eerste twee seizoenen won hij de landstitel en werd hij eenmaal topschutter van Spanje. Deze jaargang speelde de spits pas tien minuten in de competitie, in het duel met Xerez. In de met 5-0 gewonnen wedtrijd scoorde hij direct een doelpunt.