Uitslagen Frankrijk speelronde 12

De Franse topper tussen Olympique Lyon en Olympique Marseille heeft ondanks tien doelpunten geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen scoorden allebei vijfmaal in Stade Gerland, wat een 5-5 gelijkspel opleverde.

Lyon en Marseille delen de punten in knotsgek en doelpuntrijk duel
Lyon kwam al vroeg op voorsprong via Miralem Pjanic. Marseille liet zich niet afbluffen in de openingsfase en kwam op gelijke hoogte door Souleymane Diawara. Ook nadat Sidney Govou de thuisploeg weer op voorsprong zette, kwam l'OM weer naast de ploeg van Claude Puel. Bruno Cheyrou zette vlak voor rust de 2-2 op het scorebord.

De bezoekers namen direct na rust de leiding. De kleine Ivoriaan Bakary Koné bracht de ploeg van Didier Deschamps op een verrassende voorsprong. Tien minuten voor tijd leek Brandão de drie punten veilig te stellen voor Marseille door de 2-4 achter Lyon-doelman Lloris te schieten.

Een treffer van Lisandro Lopez leidde echter een knotsgekke slotfase in. De Portugees bracht zijn ploeg met twee treffers op 4-4. Michel Bastos leek de knappe comeback voor Lyon te completeren door 5-4 te scoren. In de blessuretijd hielp Jeremy Toulalan Marseille aan een punt door in eigen doel te scoren.

Grenoble pakt eerste punt in competitie
Hekkensluiter Grenoble heeft in de Franse Ligue 1 zijn eerste punt van het seizoen binnen. Monaco stond na elf speelronden knap derde, maar zal door de doelpuntloze remise in ieder geval één plek zakken dit weekend. Grenoble had het hele seizoen nog geen enkel duel niet verloren, maar zal het punt in het prinsdom als een overwinning vieren.